2011. október 27., csütörtök

Szilágyi Sándor : Báthory Gábor fejedelem tör - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Báthory Gábor fejedelem történeteA könyv listaára: 4001 Ft. Leírás:
A Báthory-család utolsó erdélyi fejedelme, az 1608 és 1613 között uralkodott Báthory Gábor életét és kormányzásának időszakát dolgozta fel a Dualizmus korának vezető történésze, Szilágyi Sándor. A munka eredetileg folytatásokban jelent meg, a Budapesti Szemle hasábjain, ám a szerző annak megjelenése után is végzett kutatásokat, s bukkant újabb érdekes dokumentumokra. Így a kibővített mű egy kötetben is megjelent, a Kiegyezés évében (Pest, Rath Mór, 1867. ). Kutatásának célja elsősorban az volt, hogy némiképp rehabilitálja Báthoryt, a meglehetősen elfogult, uralkodósát túlságosan fekete színekkel ecsetelő korábbi leírásokra reagálva mindezt úgy, hogy nem hallgatja el a fejedelem csakugyan nem közönséges hibáit sem. Az ezúttal reprint kiadásban ismét olvasható munka születésétől haláláig tekinti át a meglehetősen vitatott személyiségű Báthory Gábor életét, elsősorban politikai és katonai tevékenységére összpontosítva. Megismerkedhetünk Báthory Gábor korai árvaságra jutásának részleteivel, majd azzal, hogyan jutott be Bocskai István kassai udvarába. Olvashatunk azon trónharcokról, melyek után, Drugeth Bálinttal és Rákóczi Györggyel kiegyezve, megszerezte a trónt. A kötetben szó esik megkoronázásáról, Bethlen Gábor sztambuli útjáról, melynek köszönhetően megszerezte a Porta támogatását is, s az uralkodó későbbi felelőtlen politikájáról. Hangsúlyosan szó esik az 1610-11-es havasalföldi kalandról, mely végül bukásához is vezetett. A leváltásának, majd meggyilkolásának körülményeivel záródó mű végén külön mellékletben találhatjuk meg a fontosabb oklevelek szövegét. Szak- és általános gyűjtőkörű könyvtárak számára egyaránt ajánlott kötet. ISBN: 978-963-09-6544-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Az aukció vége: 2011-10-29 21:29
. Szilágyi Sándor : Báthory Gábor fejedelem tör - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése